FESTIVALUL SCHINDUCULUI

Informație

Data la care are loc: se stabilește anual Numele festivalului provine de la Schinduc ce este o plantă întăritoare, folosită mai ales în perioadele de post sau primăvara când omul iese slăbit din iarnă. Ţuica de prune se face toamna, apoi planta respectivă este culeasă de pe Ceahlău şi se pune în sticlă, la macerat, câteva luni. Ţuica cu schinduc are o culoare gălbuie şi un gust deosebit pentru că dispare gustul de prune şi capătă un parfum delicat. Această băutură se face în special în mediile monahale. Se spune despre schinduc că este ginsengul României. Dar schinducul este o plantă care creşte doar în anumite zone de pe Ceahlău, ştiute în special de călugări, care păstrează însă secretul. Festivalul promovează în acest fel licoarea prin momente artistice susținute de interpreți consacrați, prin concursuri pentru cel mai frumos costum popular.

Locație

  • Str. Izvorul Muntelui, localitatea Bicaz, judet Neamț

Contact