Gastronomia tradiţională

Teritoriul acoperit de GAL Poarta Almăjului se mândrește cu o multitudine de preparate, care în general sunt tradiționale sau inspirate din bucătăria altor țări (pleșcavița – rețetă sârbească). Aceste feluri de mâncare aparțin tuturor categoriilor, respectiv, ciorbe/supe (dragavei, ciorbă cu smântână), feluri principale (mâncare de brozbe, gulaș), aperitive (brânzeturi, răcituri), deserturi (piersăcuțe, cornuta), salate (salată de bureți).  În principal, aceste mâncăruri pot fi degustate la restaurantele din zonă dar și în cadrul festivalurilor din diferite perioade ale anului. 

Rețetele de mâncăruri din această zonă au fost puternic influențate de șvabi, care au locuit o lungă perioadă în aceste meleaguri. Astfel, rețetele împrumutate de la aceștia sunt: mâncarea de brozbe, păturată pră crumpi, supă de lapte pemească etc.

Pe lângă mâncare, băuturile preparate prin procedee naturale sunt foarte cunoscute în zonă. O băutură specifică zonei este răchia, pentru care există un festival în care localnicii își prezintă produsul iar oamenii pot degusta (în cadrul acestui festival se poate degusta și mâncarea). De asemenea, datorită faptului că solul este favorabil pomiculturii, în satul Cornereva, un localnic produce suc natural din mere, pere și sfeclă.