Mancare de gogonele murate

      INGREDIENTE

  • 7-8 gogonele (pentru două persoane)
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • un pahar bulion – 200-250 ml
  • 1 legătură mărar
  • piper
  • sare
  • ulei

MOD DE PREPARARE

Se taie gogonele în sferturi iar dacă sunt micuţe în jumătaţi. Se pun la fiert în mai multă apă rece să-şi mai piardă din acreală şi sărătură. Se fierb 30 -45 minute. Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în două linguri de ulei, într-o tigaie încinsă, timp de 3 minute. Se mărunţeşte usturoiul din cuţit şi se adaugă peste ceapă. Se amestecă şi se mai căleşte 1 minut. Se stinge călitura cu bulionul şi se piperează. Se lasă să dea căteva clocote, la foc mic. Se adaugă gogonelele fierte peste sos şi se mai lasă 2-3 minute la foc mic. Se gustă şi se potriveşte de sare dacă este cazul şi gogonelele nu au venit cu sare. Se toacă mărunt mărarul şi se aromeză mâncarea. Asta-i tot. Se mănâncă cu mămăligă caldă. Există şi varianta de preparare când gogonelele sunt prăjite – fără a fi fierte – cca. 20 de minute înainte de a adăuga celelalte ingrediente.