Mancare de urzici cu usturoi, servită cu mămăligă
INGREDIENTE
- 1 kg urzici proaspăt culese
- 2 căpăţăni de usturoi românesc
- 3 linguri făină
- 1 lingură mălai
- ulei
- sare
- piper


MOD DE PREPARARE
Cea mai simplă si, probabil, cea mai apreciată dintre preparatele cu urzici, această mancare de urzici cu usturoi este vedeta care deschide meniul de primăvară, bazat în mare parte pe o abundentă prezenţă a verziturilor sălbatice – leurda, loboda, dragavei, urzici – sau de grădină ţărănească – spanac, salată. Toate aceste daruri culinare oferite de primăvară sunt liantul şi fac trecerea de la mâncărurile de iarnă, mai consitente şi cu mai mult porc, către sărbătorile pascale şi miel. Mancarea de urzici cu usturoi necesită oarece migală la grijirea urzicilor, mai ales dacă au fost recoltate mai neglijent, dar, ca tehnică de preparare, este la îndemâna oricui doreşte şi este îmboldit de poftă de urzici.

