Ciorba de bibilica dreasa cu zdrente de ou
INGREDIENTE
- 1 bibilica
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 păstarnac
- 1 ţelină micuţă
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ardei gras
- 200 gr bulion de casă sau roşii cubuleţe
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt şi câteva fire de leuştean
- 1 ou plus o lingură de mălai
- sare
- piper
- cimbru uscat (opţional)


MOD DE PREPARARE
Bibilica sau bibiloiul, pasăre de curte zburatoare şi degrabă gălăgioasă, are o carne foarte asemănătoare cu a vânatului păsăresc, de o culoare mai vânătă, oleacă mai cu fibră şi grăsime galben intens. Ciorba de bibilica se remarcă prin dulceaţă şi gust intens, condiţionate, bineînţeles, de prezenţa, alaturi de bibilică, a unui bogat mix de legume, cu accent pus pe rădăcinoasele tradiţionale. Oul bătut cu mălai dă, nu numai zdreţele cu care înzestrăm ciorba de bibilica, ci şi rusticitatea aferentă blidului de vatră ţărănească, pe care foarte mulţi o îndrăgim şi o dorim la mesele noastre.



